Wie worden de Alphense schooldamkampioenen?

Op zaterdag 27 januari as. organiseert de Alphense DamClub het Alphens Schooldamtoernooi. Aan dit jaarlijks terugkerende toernooi doen dit jaar 17 teams mee van 6 scholen uit Alphen aan den Rijn en omgeving. Ook dit jaar vindt het toernooi plaats in het Wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 51-59.

Het schooldamtoernooi begint om 12.00 uur en omvat zeven ronden volgens het zogenaamde Zwitsers systeem. Om 15.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Er wordt gespeeld in twee categorieën: pupillen (groep 7/8) en welpen (groep 1 t/m 6).

De schoolteams strijden om het kampioenschap van Alphen en de bijbehorende grote wisselbekers, die vorig jaar beide gewonnen werden door De Kinderkring uit Woubrugge. Daarnaast plaatsen de eerste drie teams in beide categorieën zich voor de provinciale finale. Deze finale wordt op zaterdag 17 maart in Gouda gehouden.

 

Reacties zijn gesloten.