ADC start goed bij debuut Hoofdklasse

Het eerste damteam van ADC heeft zijn debuut in de Provinciale hoofdklasse opgeluisterd met een 8-4 zege op mededebutant Den Haag 2. Al snel na het begin keken de Haagse bezoekers tegen een achterstand aan. Het was Ali Fthalla die na anderhalf uur spelen de opstoot van zijn tegenstander neutraliseerde en de voorpost opat. Kopman en Nederlands juniorenkampioen Wouter Morssink liet er evenmin gras over groeien. Hij at de voorpost van zijn tegenstander niet op, maar wist wel op die vleugel door te breken. Voor de wedstrijd goed en wel begonnen was stond ADC op een comfortabele 4-0 voorsprong. Daarna sloeg Den Haag terug op het onderste bord: Arie van Diggele verloor een schijf, had nog wel compensatie, maar moest het hoofd buigen: 4-2.

Kenny Kroon stopte zonder problemen hun kopman Jan Kok af, zodat de broers Vd Klis de beslissing mochten brengen. Martijn vd Klis kweet zich goed van die taak en liet in het eindspel zijn grotere klasse blijken. Teamcaptain Thomas vd Klis miste de winst en moest genoegen nemen met remise. Al met al een goed begin dat vertrouwen geeft voor de toekomst.

Reacties zijn gesloten.